Itt
már
kapható!

Vivega®

az élet
sója!

 
A Vivega® hatása a szervezetre...!
A magas vérnyomás (hipertónia), a szívműködés és a Vivega®

A hipertónia népbetegségnek számít hazánkban. A felnőtt lakosság 40%-át érintő betegségről van szó. Kialakulásában számos kockázati tényező játszik szerepet. Az életkor előrehaladtával növekszik a hipertónia létrejöttének veszélye. Előfordul a betegségre való hajlam öröklődése. A hipertónia kialakulásának szempontjából rizikófaktornak számít a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, a stressz, a depresszió, a fokozott alkoholfogyasztás és a nem megfelelő étkezési szokások. A hipertónia kezelésére adott gyógyszerek nem helyettesítik a szükséges életmódváltoztatást. A túlsúly csökkentése, a dohányzás elhagyása mellett az étkezési szokások változtatásának első helyén áll a konyhasó illetve a szervezetünkbe történő nátrium bevitelének csökkentése. Ebben segít minket a Vivega. Alacsony nátrium tartalmának és optimális nátrium-kálium arányának köszönhetően csökkenthető vele a magas vérnyomás mértéke. Önmagában már a sófogyasztásnak (nátrium-klorid) a csökkentésével 5-8 Hgmm-el csökkenthető a vérnyomás. A Vivega® megfelelő nátrium-kálium arányának és magnézium kiegészítésének köszönhetően a fogyasztók tapasztalata alapján 20 Hgmm-t csökkent a vérnyomásuk a Vivega rendszeres sóként, ételízesítőként való használata esetén.

Magas vérnyomásnak (hipertóniának) nevezzük, ha valakinek 140/90 Hgmm-nél magasabb a vérnyomása. A hipertónia kialakulásának megelőzése a megfelelő életmód megválasztásával, -amibe beletartózik a só(nátrium)fogyasztás csökkentése és a kálium bevitelünk növelése is - lehetséges. A szervezetünkbe bekerülő nagy mennyiségű nátrium (konyhasó) a vízmegkötő képességén keresztül fejti ki negatív hatását. A vérben megnő a nátriumionok szintje és ezzel megnő a vérpályában a nátrium vízvisszatartó hatása révén a folyadék mennyisége is. Az emelkedett folyadékszint következtében pedig emelkedik a vérnyomás. A megnövekedett vérnyomás fokozott terhelést jelent az érfalaknak és a szívnek. A vérnyomás stabilizálása érdekében a vesék fokozott munkára kényszerülve választják ki a vizelettel a szervezetünkben feleslegben található nátriumot. A már kialakult magas vérnyomás esetén mindenképpen ajánlott a szervezet sófogyasztásának csökkentése és az elfogyasztott ételek optimális nátrium-kálium arányra történő beállítása. A Vivega megfelelő összetételének köszönhető, hogy a balatonfüredi szívkórház és a balatonfüredi vasútegészségügyi szív-érrendszeri rehabilitációs intézet dietetikusa is a Vivega fogyasztását ajánlja a náluk gyógyult betegek részére az otthoni nátrium-szegény diéta betarthatóságának érdekében. A tartósan fennálló hipertóniának súlyos szövődményei vannak, ezért is kell nagy figyelmet fordítani a rendszeres vérnyomás-ellenőrzésre. Kiemelt jelentőségű az erek(artériák) falának megvastagodása, illetve rugalmasságuk csökkenése és ezen keresztül az érelmeszesedés kialakulása. Amennyiben a szív nagy ereit(coronariák) is érinti az elváltozás, nagymértékben megnő a szívinfarktus kialakulásának veszélye. Gyakori, hogy az erek elváltozása a vesékben illetve a szemben jelentkezik és vesekárosodás illetve komoly látásromlás alakul ki. A magas vérnyomás felelős a szélütések (stroke) egyharmadáért.

A Vivega® a hipertóniát csökkentő hatása révén segíti a szívműködést és segít a súlyos szövődmények kialakulásának megelőzésében. Optimális nátrium-kálium arányának és magnézium kiegészítésének köszönhetően támogatja a szívizomzat munkáját, segít a szívritmuszavarok megelőzésében.
Vivega®
Heródek Bt.
H-2051 Biatorbágy, Nagy u. 17.
+36-23-311-993
herodekeva(kukac)gmail.com
 
© Minden jog fenntartva 2013.